DE LEKKERSTE FRIETJES

<p>frietjes in puntzak<span>&nbsp;</span></p>

De naam van friet of patat is afgeleid van patates frites, Frans voor 'gefrituurde aardappelen'. In Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken.
Amerikanen spreken van French fries. Geallieerde soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog de Belgische frieten geproefd hadden, zouden ze French fries genoemd hebben naar de taal die er gesproken werd door de plaatselijke bevolking - het Frans - en naar de bereidingswijze in de friteuse. In de rest van de Engelstalige wereld wordt overigens meestal over chips gesproken. Duitstaligen hebben het over Pommes (frites). 

MITRAILLETTE: ONZE SPECIALITEIT

<p>Fritland Brussels mitraillette<span>&nbsp;</span></p>

Een mitraillette bestaat uit:
Een half-stokbrood of een soortgelijk stevig broodje. Gebakken vlees: hamburger, frikandel, mexicano, shoarma, worst enz.
Gezouten friet. Een saus naar keuze: mayonaise, ketchup, andalousesaus, américainesaus, knoflooksaus of bearnaisesaus

Waarbij soms meer ingrediënten worden toegevoegd
Meestal gebakken ui.
Soms rauwkost: geraspte wortel, verse sla, tomaatschijfjes, kool, paprika en soms zelfs chilipepertjes.

Prix promo pour groupes

Fritland propose des prix spéciaux pour groupes de 20 à 150 participants.

Contact: Mr Laci par téléphone +32 .2.514.06.27 fax: +32 (0)2 514.75.25

ou email: info [at] fritlandbrussels [dot] be